Dirk Kuyt Foundation

Agenda

 
 

Wanneer en wat?

Info

Organisator

De E-hockeycompetitiedag zal dit jaar op 3 december op Vios'82 plaatsvinden. Verschillende clubs spelen in 2 competities 3 wedstrijden tegen elkaar.
26 november 2016
Boccia Toernooi Roermond
Op 26 november wordt een internationaal Bocciatoernooi voor recreanten georganiseerd. Op dit toernooi kunnen mensen van allerlei verschillende niveaus deelnemen aan de sport Boccia. Plezier staat voorop.
Boccia Roermond
Patrick Ramakers
bocciaroermond@gmail.com
Tijdens de landelijke h-rolstoelhockey competitiedag zullen verschillende teams participeren. Deze wedstrijddag zal plaatsvinden bij Doing in Zoetermeer.
Doing Zoetermeer
André de Knegt
andre.danielle@casema.nl
www.doing.nl
Bij het 14e SVG-Zoontjens zaalvoetbaltoernooi hebben ook dit jaar mensen met zowel een verstandelijke- als lichamelijke beperking de kans om de zaalvoetbalsport te beoefenen. Dit jaar zal ook weer in een zaal zijn met opblaasbare boarding wat de sport net wat extra's geeft.
Stichting Vrienden Gehandicaptenvoetbal
Henk van der Velden
veldenhoes@home.nl
Het evenement omvat een biljart toernooi voor mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson en betreft dit jaar de 5e editie, dus een jubileum!
St. Parkinson Events
Ruud van der Horst
st.park.events@gmail.com
22 oktober 2016
Inclusive Dancing Euregio
Inclusive Dancing op 22 oktober is een geïntegreerd dansevenement voor mensen met een verstandelijke beperking, visuele beperking, auditieve beperking en rolstoeldansers gezamenlijk met valide dansers. Integratie is een belangrijk onderdeel van het dansevenement.
Corrie van Hugten


E c.vanhugten@freeler.nl


T 020-6436410
G-voetbal Champions League Brabant Cup is een groot georganiseerde league voor jongeren met een verstandelijke beperking. Deze league bestaat uit een 6-daags sportevenement uitgaande van 10.00-17.00 uur. Totaal 1500 deelnemers.
07 oktober 2016
Special KIDS dag 2016
Special KIDS dag is een sport kennismaking dag bij AV Sprint Breda. Zowel kinderen met en zonder een beperking kunnen verschillende vormen van atletiek uitproberen. Gezamenlijk maken zijn kennis met de sport.
AV Sprint, Breda
Natascha Bruers
info@sportement.nl
Op zaterdag 1 oktober wordt er door GHC Rapid uit Gorinchem de 1 ste landelijke handvoortbewogen rolstoelhockey competitie dag georganiseerd in Sport Hal de Hoefslag aan de Hoefslag te Gorinchem. Een 120-tal handvoortbewogen rolstoelhockeyers komen die dag naar Gorinchem die wedstrijden gaan spelen in de 4 de t/m de hoofdklasse.
GHC Rapid
M. de Ridder-de Ruiter
deriddermarjan@hotmail.com
29 september 2016
PrOlympics
In 2016 zal de Stichting de PrOlympics 2 kwalitatief hoogwaardig sportevenementen, organiseren voor leerlingen van praktijkscholen (PrO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO) met een licht-verstandelijke beperking uit Zuid Nederland, in de leeftijd van 12 tot 15 jaar die al dan niet sporten. Naast de 2 evenementen worden er ook kennismakingstrainingen in Olympische sporten georganiseerd voor deze doelgroep gedurende de gehele zomer periode.
24 september 2016
G-challenge toernooi VSU
Het G-challenge toernooi is een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi voor mensen met een beperking. Het eerste G-challenge toernooi werd in oktober 2009 voor het eerst georganiseerd voor 100 voetballers uit Utrecht en omgeving. Op 24 september 2016 wordt voor de 8e keer de G-challenge georganiseerd. Het toernooi staat in het teken van plezier en het zal weer een leuke dag met zich meebrengen.
22 september 2016
Heliolympics
Heliomare organiseert de Heliolympics van 22 september tot 6 oktober! Een bijzonder evenement waarbij sporten, acceptatie, integratie, grenzen verleggen en gezelligheid voorop staan.
Heliomare Revalidatie en Sport
19 september 2016
Friends United Sportdag
Friends United is een unieke sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking en onderdeel van stichting P!T. Op 19 september wordt een sportdag georganiseerd voor dagbestedingen en scholen uit de omgeving Noordwijk.
Stichting P!T
Gerard van Rixel

E gerard@stichting-pit.nl
T 06-14 81 32 32

http://www.friendsunited.nl/
17 september 2016
Sport- en Mobiliteitsdag
Op zaterdag 17 september organiseert de Oogvereniging Nederland, Regio Leiden, een inspirerende dag in het kader van sport en mobiliteit voor mensen met een oogaandoening of visuele beperking.
17 september 2016
West Friesland Cup
17 september zal voor de zesde keer de West Friesland Cup plaatsvinden. Dit G-honkbaltoernooi vindt ook dit jaar weer plaats bij BC the herons.
BC the Herons
Els de Haas
Haas1592@quicknet.nl
Het evenement Paralympics is in de week van 12 september 2016. De opening is op vrijdag 9 september om 14.00 uur. De andere activiteiten zijn van maandag tot vrijdag van 9 tot 15.00 uur. Met op vrijdag 16 september om 14.00 uur de afsluiting en prijsuitreiking.
Mythylschool De Brug
Karin Wijntjes-Remmig
kwij@mytylschooldebrug.nl
11 september 2016
Down Set & Match
op 11 september van dit jaar staat de derde editie van Down Set & Match gepland. Dit is een tennisevenement waarbij kinderen met het syndroom van Down de kans krijgen om te genieten van de tennissport.
Zaterdag 10 september zal naar aanleiding van 25 jaar G-korfbal bij Korfbalvereniging W.I.O.N. in samenwerking met het K.N.K.V. en de district werkgroep Zuid-West een groots opgezet toernooi worden georganiseerd, waarvoor alle verenigingen die G-leden hebben zijn uitgenodigd.
Korfbalvereniging W.I.O.N.
verenigingsmanager: Els Bijlsma
e-mail: verenigingsmanager@wion.nl
09 september 2016
Open Wheels Tennis Tournament
Het toernooi zal van 9 t/m 11 september gehouden worden op de banen van TV Buytenwegh (Buytenparklaan 5, 2717 AX Zoetermeer). Op vrijdag zullen de wedstrijden rond 15.00 uur aanvangen en op zaterdag en zondag vanaf 10.30 uur.
TV Buytenwegh on Wheels
Dunja van de Walle
dunja.vandewalle@outlook.com
Het Jan Oomens G-voetbaltoernooi wordt dit jaar op zaterdag 3 september voor de 5e keer gehouden en mogen we dus spreken van ons eerste lustrum. Het toernooi is voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.
DVVC Dongen
Kees van den Bemd
cvandenbemd@ziggo.nl
Op 3 september 2016 organiseert Voetbalvereninging Union een seizoensopeningstoernooi voor G-Voetballers (18+). Gratis inschrijving staat open voor G-teams die in de eerste, tweede of derde (G-senioren) klasse van de KNVB zijn ingedeeld.
VV Union
Thijs Cremers
mcmctax@gmail.com
03 september 2016
Eenhoorn G-hockeytoernooi
Het Eenhoorn G-hockeytoernooi vindt dit jaar plaats op 3 september. Dit is een mooi toernooi waarbij verschillende teams tegen elkaar de strijd aan zullen gaan.
30 augustus 2016
Parkison Tennistoernooi
Het Tennistoernooi op 30 augustus 2016 is speciaal voor mensen met de ziekte van parkison. Er zullen clinics worden georganiseerd door gekwalificeerde trainers
Op 28 augustus zal dit jaar voor alweer de 22e keer het SEW mindervaliden voetbaltoernooi plaatsvinden. Dit toernooi in Nibbixwoud wordt elk jaar gehouden om de strijd tussen verschillende teams uit te vechten.
20 augustus 2016
Torenstad G-voetbal toernooi
Het Torenstad G-voetbal toernooi is op 20 augustus 2016, aanvang 10.00 uur tot 12.30 uur. Het Torenstad G-voetbal toernooi is onderdeel van het Torenstad Toernooi dat voor het eerst werd gehouden in 1999.
Stichting Battle4kids
Erik Hofmans
info@battle4kids.nl
20 augustus 2016
CJVV G-voetbaltoernooi
Het CJVV g-voetbaltoernooi op 22 oktober wordt jaarlijks gehouden, en dit jaar alweer voor de 26e keer. Het toernooi is voor zowel mensen met een verstandelijke- als mensen met een lichamelijke beperking.
17 augustus 2016
Zomerkamp Hazelaar
Het Hazelaar Zomerkamp is een drie daags paardrijd kamp voor kinderen met een geestelijke- en lichamelijke beperking. Het doel is om de kinderen gedurende deze drie dagen zo veel mogelijk te laten genieten van de paardrijdsport, maar ook andere activiteiten komen daarbij aan te pas. Daarnaast is het doel om contact tussen vrijwilligers en ruiters te versterken.
01 augustus 2016
G-voetbalkamp Geloofshelden
Het G-voetbalkamp van Geloofshelden in de eerste week van augustus is een onvergetelijke week met veel voetbal, leuke activiteiten, gezelligheid en meer leren over God en Jezus. Dit toernooi in Amerongen staat volledig in het teken van plezier en ontspanning voor de deelnemers.
25 juli 2016
Brakkenfestival
Het Brakkenfestival is het grootste kinderevenement van Noord-Brabant speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar met- en zonder beperking. Het evenement zal plaatsvinden van 25 t/m 29 juli in Breda.
Tijdens de verenigingsmarkt in Amstelveen, die we de naam Special Sports Experience zullen geven, krijgen verenigingen met een aangepast sportaanbod de kans om hun activiteit te promoten.
Sportservice Noord-Holland
Wout Werker
wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nl
Wij organiseren het Nederlands Kampioenschap Goalball op 18 juni 2016. Op het NK goalball komen de 8 beste goalballteams van afgelopen competitie uit.
USV Hercules
Corné Speksnijder
corne_speksnijder@msn.com
De toertocht door de Zuidelijke Baronie is op 4 juni 2016. Het is een fietstocht waar iedereen aan deel kan nemen.
Stichting ERBIJ
Ilse de Groen
info@stichtingerbij.nl
Dit jaar het 25 jarig jubileum voor rolstoelbasketbaltoernooi JBC/Noorderhaven in Julianadorp / Den Helder!
SMORCS
Fred Spiekerman
wheelchairsmorcs@yahoo.com
04 juni 2016
G-Voetbaltoernooi
Op 4 juni 2016 wordt voor de derde keer het prachtige G-voetbaltoernooi bij Neptunus-Schiebroek in Rotterdam georganiseerd. Sport verbroedert en draagt bij aan het welzijn van mensen. Iedereen, ook mensen met een handicap, moet de mogelijkheid krijgen om te sporten.
Stichting Vrienden van Neptunus-Schiebroek
Dion Wevers
dionwevers@hotmail.com
04 juni 2016
NK G-Dansen 2016
Zaterdag 4 juni is het NK G-Dansen 2016. Er zal gedanst worden in 2 klassen: Combi klasse en Duo klasse.
St. Danssport op Maat Nederland
David Simon,
simondde@xs4all.nl
Samen met 80 vrijwilligers organiseren we op zaterdag 4 juni 2016 het Philadelphia voetbaltoernooi van 9.00 tot 16.30 uur. Aan het toernooi nemen ongeveer 300 verstandelijk beperkte mensen uit heel Nederland deel.
Stichting Philadelphia
Dianne Oortwijn
d.oortwijn@philadelphia.nl
G-Olympics 2016 Zuidplas is een sportdag voor mensen met een beperking en zal plaatsvinden op woensdag 1 juni.
Sport en Bewegen Zuidplas
Gabriëlle Matarazzi
sportenbewegen@zuidplas.nl
Voor de 25ste keer organiseert de Afdeling G-voetbal van UVS dit supergezellige mixtoernooi. Op zaterdag 28 mei a.s. vanaf 12.00 tot ca 18.00 wordt er gevoetbald en feest gevierd.
UVS Leiden
Fred Beerenfenger
fred.beerenfenger@ziggo.nl
Landelijke competitie handbewogen rolstoelhockeydag bij Doing. Op zaterdag 28 mei 2016 in sporthal De Veur te Zoetermeer, aanvang van de wedstrijden 10.30 uur en de laatste wedstrijd wordt gespeeld om 16:30 uur.
Stichting Doing
Frank Maagdenberg
rolstoelhockey@doing.nl
De Stichting Ruiterweekend Gehandicapten organiseert op 28 en 29 mei 2016 een dressuur wedstrijd in de vorm van een ruiterweekend voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap.
St. Ruiterweekend Gehandicapten
Jeroen van Dongen
info@ruiterweekendsrg.nl
22 mei 2016
Paragames Schijndel
Stichting ParaGames Schijndel is bedoeld om mensen met een lichamelijke/geestelijke beperking of chronische zieken te laten sporten en zo kennis te laten maken met aangepast sporten of bewegen.
St. Paragames Schijndel
Leo van Boxel
lvanboxel@ziggo.nl
Op 22 mei 2016 organiseert BSV Boeimeer te Breda een voetbaltoernooi voor kinderen met een autistische stoornis.
BSV Boeimeer
Eric Gronert
E.J.F.Gronert@ziggo.nl
22 mei 2016
Super-G
Op zondag 22 mei 2016 zal voor de vierde maal het Super-G Sportevenement worden georganiseerd door stichting Super-G. Super-G is een sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking, sporters en 'nog niet sporters' van alle leeftijden.
Stichting Super-G
Fleur van de Laar
fleur@super-g.nl
22 mei 2016
EHC G-voetbaltoernooi
Zondag 22 mei 2016 is een datum, die door iedereen binnen het G(enieten)-voetbal van EHC Hoensbroek, al sinds de bekendmaking rood omcirkeld is. Op voetbalgebied is het jaarlijkse G(enieten)-toernooi het hoogtepunt van het jaar voor de spelers die van heinde en verre naar Hoensbroek afreizen.
EHC Hoensbroek
Jos Linsen
email: joslinsen@live.nl
Het Helmond Sport G-voetbalweekend wordt speciaal georganiseerd voor autistische en gehandicapte voetballers/voetbalsters. Tot op heden heeft het G-voetbalweekend al acht keer plaatsgevonden.
Helmond Sport
Ronnie Vriens
stichtingjeugd@helmondsport.nl
Zaterdag 21 mei 2016 wordt op de velden van de Koninklijke HFC voor de vijfde keer het Slottoernooi G-voetbal gespeeld. "normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet"
Koninklijke HFC
André Burger
andreburger2114@gmail.com
Voetbal is voor Iedereen wordt georganiseerd voor voetballertjes met een beperking, door VV Oranje-Blauw '14 onder leiding van Kim, 17 jaar.
VV Oranje-Blauw '14
Kim den Dunnen
Kimmetjee98@hotmail.nl
21 mei 2016
Mixdag G.C.H.C
Elk jaar organiseert de studentenhockeyvereniging G.C.H.C. een voetbaltoernooi voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit jaar zal de dag plaatsvinden op 21 mei. Naast het voetbaltoernooi worden er andere leuke activiteiten georganiseerd om de dag tot een spetterend geheel te maken. Karaoke, bingo, schilderen en dus lekker voetballen: het kan allemaal op de 'Mixdag'!
Studentenhockeyvereniging G.C.H.C
Marylka van de Water
marylkavdwater@gmail.com
Op 21 mei 2016 zullen we bij SV.Raalte ons eerste G-voetbal toernooi organiseren. Aan dit toernooi zullen 11 teams (maximaal) deelnemen. Verdeeld in 2 poules, een jeugd poule en een volwassen poule.
SV Raalte
Joseph Klunder
g-voetbal@svraalte.nl
Voor de 23e keer wordt dit jaar het G- voetbalweekend georganiseerd. Elk jaar wordt een stadion gebouwd met nu dit jaar voor het eerst met 6 voetbalvelden, 1 gebied met nevenactiviteiten, een entree, twee overdekte tribunes, het Holland House en verschillende attracties. Vanuit het hele land komen er mensen naar het G- voetbalweekend in Tilburg omdat het een toonaangevend evenement is. Jaarlijks bezoeken er 4500 mensen met en zonder beperking het G- voetbalweekend. Hierdoor kunnen we spreken van een mix van sfeer, vermaak en integratie!
Gemeente Tilburg
Francois van Hoof
T 06-41663425
E francois.van.hoof@tilburg.nl
Op Hemelvaartsdag, 5 mei 2016, zal voor de 3e keer op rij het G-voetbaltoernooi van Transvalia ZW plaatsvinden.
Transvalia ZW
G-voetbal
sebasvermasen@kpnmail.nl
Dit G- en JG voetbaltoernooi, georganiseerd door VVSB uit Noordwijkerhout, vindt dit jaar voor de derde keer plaats.
VVSB
Bill van den Berg
billvandenberg@ziggo.nl
Het “Wildenhorst Indoor Rolstoeltenniskampioenschap” wordt dit jaar voor de 16e keer georganiseerd en is een nationaal rolstoeltennis-ranglijsttoernooi.
Rolstoeltennis Badhoevedorp
Cilia Weel
rolstoeltennisbadhoevedorp@gmail.com
Op 10 april 2016 vindt in het Omnisport Apeldoorn de derde editie van de sportoriëntatiedag ‘Bijzondere Sporten voor Unieke Mensen’ plaats.
Vereniging Sportraad Apeldoorn
www.sportraad.nl
info@sportraad.nl
Op zaterdag 9 april zal het DKF Running Team voor de 3e keer deel gaan nemen aan de Mini Marathon van Rotterdam! Het DKF Running Team bestaat uit sporters met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking, sponsoren, begeleiders, trainers, vrienden en familie. Ook jij kan mee doen!
Karlijn van Leeuwarden
runningteam@dirkkuytfoundation.nl
06 - 28 28 70 61
Op zaterdagmorgens 26 maart start de World Cup en Open NK Rolstoeldansen. Deze twee disciplines zijn onderdeel van het Holland Dans Spektakel in Cuijk.
Holland Dans Spektakel
Hans Verhoeven
info@hollanddansspektakel.nl
13 maart 2016
BTS Bowlingtoernooi 2016
Stichting Bredase Aangepaste Sporten (BAS) organiseert ieder jaar een bowlingtoernooi voor deelnemers met een verstandelijke/meervoudige beperking.
Stichting BAS
info@aangepastesporten.nl
www.aangepastesporten.nl
Stichting TOP SPIN organiseert het 19e Noordelijk Open ranglijsttoernooi voor rolstoeltennis en het project (S)Cool on Wheels voor basisschool kinderen.
Stichting TOP SPIN
topspin@hetnet.nl
Hoogeveen
05 maart 2016
Bartje G-judo toernooi
Budovereniging Asahi organiseert op zaterdag 5 maart 2016 voor de eerste keer het 1e Bartje G-judo Toernooi in Assen
Budovereniging Asahi
Contact G-judo:
heleen2@asahibudo.nl
27 februari 2016
Sport op Maat Noordenveld
Vanuit de provincie Drenthe is het initiatief genomen om mensen met een beperking meer aan het sporten te krijgen, sport op maat. Er is binnen de gemeente Noordenveld een werkgroep gestart om te kijken wat we voor deze doelgroep kunnen betekenen.
Provincie Drenthe
Jannetta Roede
jannettaroede@ziggo.nl
DHC Hudito organiseert al voor de 7e keer een Regionaal G-zaalhockey toernooi in Sporthal de Schilp te Rijswijk, dit jaar doen er 115 G-hockeyers mee.
DHC Hudito
g-hockey@hudito.nl
www.hudito.nl
H-hockey (handbewogen rolstoelhockey) wordt in een landelijke competitie gespeeld, op 7 competitiedagen door heel Nederland. Op 31 oktober 2015 is Haag88 organisator in Sportcentrum de Schilp te Rijswijk.
Haag88
info@haag88.nl
www.haag88.nl
Voor de 4e keer organiseert Stichting Parkinson Events het landelijke Parkinson Biljarttoernooi, en met succes! Het toernooi zal dit jaar wederom plaatsvinden in scc de Stadshof te Vianen.
St. Parkinson Events
Ruud van der Horst
st.park.events@gmail.com
17 oktober 2015
G-Challenge toernooi
Dit jaar vindt het 7de G-challenge toernooi plaats. Iedereen is van harte welkom bij één van de grootste G-voetbaltoernooien van Nederland met maar liefst 250 deelnemers, zowel junioren als senioren G-teams.
VSU
info@sportutrecht.nl
www.sportutrecht.nl
Deze dag wordt georganiseerd door GHC Rapid afdeling Rapid Rollers. Tijdens deze dag zullen zo'n 120 rolstoelhockeyers de eerste competitiedag van 2015/2016 spelen!
Rapid Rollers
Marjan de Ridder
www.rapidmills.nl
19 september 2015
Open dagen ISV Kameleon
Kameleon is dé sportvereniging voor mensen met een lichamelijke beperking in Den Haag en omstreken. Het 40-jarig jubileum wordt gevierd met twee open dagen op 19 september (jeugd) en 26 september (volwassenen).
ISV Kameleon
isv-kameleon@hetnet.nl
www.isvkameleon.nl
Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Vereniging Paardrijden voor Gehandicapten 'De Samenhang' wordt er op 13 september een dressuur wedstrijddag georganiseerd. Naar verwachting zullen er maar liefst 85 ruiters meedoen, voornamelijk afkomstig uit Nederland.
VPG de Samenhang
Manege de Eenhoorn
www.manege-de-eenhoorn.nl
09 september 2015
Rotterdam Sport op Maat Week!
Een week lang sporten in Rotterdam! Van 9 t/m 12 september tijdens de Rotterdam Sport op Maat week komen al ongeveer 300 leerlingen uit het speciaal onderwijs in actie op Sportplaza Zuiderpark. Zij kunnen meedoen aan clinics atletiek, aikido, tennis, circus en persluchtduiken. En afsluiter van de week is de Sport op Maat Dag. Kom jij ook?
Sport op Maat
010 242 93 15
info@rotterdamsportopmaat.nl
Sportplaza Zuiderpark
06 september 2015
West Friesland Cup 2015
De West-Friesland Cup is een toernooi dat inmiddels voor het derde jaar door b.c. The Herons georganiseerd wordt voor G-honkbalteams in de regio Noord-Holland.
B.C. The Herons
info@herons.nl
www.herons.nl
Het Jan Oomens sr G-voetbalcomité organiseert Jan Oomens g-voetbaltoernooi in samenwerking met DVVC Dongen. Er zullen ongeveer 22 teams meedoen.
DVVC
Kees van den Bemd
www.dvvc. nl
05 september 2015
Klaar voor de Start!
Klaar voor de start! is een unieke dag voor iedereen met een lichamelijke beperking waarop je maar liefst 18 sporten kunt ontdekken, om er zo eentje uit te kiezen die je ook bij jou in de buurt (regio Zwolle) kunt doen.
BOSK
info@bosk.nl
www.bosk.nl
Voor de 6e keer vindt op zaterdag 5 september het Open Water Zwemmen Merwedekanaal plaats in Vianen. Speciaal voor mensen met een beperking of minder validen zijn er dit jaar ook prestatietochten.
OWZM
info@owzmerwedekanaal.nl
www.owzmerwedekanaal.nl
In Sporthal Alexander te Rotterdam vindt op zaterdag 5 september een basketbal toernooi plaats speciaal voor G-basketbal teams uit het hele land!
Rotterdam Basketbal
info@rotterdambasketbal.nl
www.rotterdambasketbal.nl
In Nijmegen vindt op zaterdag 5 september het Union Fortarock G-voetbaltoernooi plaats. Naar verwachting doen er 6 junioren G-teams en 12 senioren G-teams mee aan dit toernooi en het beloofd daarmee een gezellige drukke dag te worden!
UNION
gvoetbal@unionvoetbal.nl
www.unionvoetbal.nl
05 september 2015
Het Grote LG-hockeytoernooi
HC Den Bosch en het Liliane Fonds organiseren een LG-hockeytoernooi waarin aandacht wordt gevraagd voor kinderen en jongeren met een beperking.
LG-hockeytoernooi
www.hcdenbosch.nl
www.lilianefonds.nl
Op zondag 30 augustus 2015 organiseren Sportservice Noord-Holland en SportSupport in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation en de Provincie Noord-Holland een feestelijke sport- en informatiedag voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De dag bestaat onder andere uit een informatiemarkt, sportclinics en demonstraties.
Pim Mulier Sportpark
Haarlem
#SSE2015
Stichting Battle4Kids en voetbalvereniging AZC te Zutphen werken momenteel hard aan het organiseren van het Torenstad toernooi op zaterdag 22 augustus aanstaande om het g- jeugd voetbal (voetbal voor gehandicapten) in de regio Zutphen goed op de kaart te zetten.
AZC Zutphen
Battle4Kids
www.battle4kids.nl
Het grote rolstoelbasketbal event Streetball Masters on Wheels 2015 was een geslaagde dag!
NBB
030 751 3505
streetballmasters@basketball.nl
Zondag 5 juli gaf startsein en maakte met de tandemfieters en de Dirk Kuyt Foundation onderdeel uit van het wielerfestijn de Grand Passage Rotterdam!
Dirk Kuyt Foundation
Kom jij ook sporten met Dirk Kuyt? Op 4 juli organiseren we in samenwerking met de VriendenLoterij de Dirk Kuyt Foundation Sportdag!
Dirk Kuyt Foundation
karlijn@dirkkuytfoundation.nl
06-28 28 70 61
Het Ome Jan Westerhuis G-toernooi is een voetbaltoernooi voor kinderen met een beperking, georganiseerd door DVSU.
DVSU/Forza Friends
www.dvsu.nl
Utrecht
De Landelijke Dirk Kuyt Foundation G-hockey dag is op 20 juni 2015 en we zijn dit jaar te gast bij de Rotterdamse hockeyvereniging R.H.V. Leonidas.
R.H.V. Leonidas
Jacqueline Wilmink
info@leonidas.nl
Vereniging Paardrijden Gehandicapten te Opmeer is op 14 juni gastheer voor de regionale dressuurwedstrijden.
VPG Opmeer
www.vpgopmeer.nl
Manege Warnaar
Op 13 juni 2015 vindt het NK Paratafeltennis plaats in Sporthal De Veur te Zoetermeer. Op het toernooi zullen tussen de 80 en 100 spelers actief zijn in 9 verschillende klassen.
NK Paratafeltennis
info@nkparatafeltennis2015.nl
nkparatafeltennis2015.nl
13 juni 2015
NK G-Korfbal
Op 13 juni 2015, op de nationale korfbal dagen heeft sc MOVADO het NK korfbal voor G teams toegewezen gekregen. Op deze dag zullen 12 teams verdeelt over twee poules strijden voor de titel Nederlands kampioen.
sc MOVADO
gkorfbal@scmovado.nl
info.scmovado.nl
Op zaterdag 6 juni a.s. zal het 11e Martie Kroezen Gehandicapten voetbaltoernooi worden gehouden op de velden van v.v. Rigtersbleek.
v.v. Rigtersbleek
www.rigtersbleek-g.nl
Enschede
Op 4 juni organiseert atletiekvereniging AAA een meerkamp voor zoveel mogelijk leerlingen uit het speciaal onderwijs in de regio Drechtsteden, dit ter kennismaking met deze tak van sport.
AAA
Wim Kleybeuker
www.aaa-atletiek.nl
31 mei 2015
G-voetbaltoernooi EHC
De organisatie van dit toernooi doet elk jaar haar best om de deelnemende spelers “de mooiste dag van het jaar” te bezorgen. Het (G)-enieten toernooi vindt plaats op zondag 31 mei.
EHC Hoensbroek
Jos Linsen
www.gvoetbal-ehc.nl
Budo Vereniging Deventer organiseert op zondag 31 mei 2015 haar vierde G-Judo Toernooi. Bij deze nodigen we jullie uit om hieraan deel te nemen. We hopen u te kunnen verwelkomen op de mat in Deventer.
Budo Ver. Deventer
Patrick v. Pinxteren
www.budoverenigingdeventer.nl
Zaterdag 30 mei organiseert JBC/Noorderhaven weer haar jaarlijkse internationale rolstoelbasketbal toernooi in Sporthal ”Sport aan Zee” te Julianadorp. De eerste wedstrijd wordt gespeeld om 09.30 uur en de laatste wedstrijd om 17.15.
JBC/Noorderhaven
Sporthal "Sport aan Zee"
www.jbcnoorderhaven.nl
Samen met 80 vrijwilligers en voetbalvereniging Hierden organiseert stichting Philadelphia op 30 mei 2015 een voetbaltoernooi waaraan ongeveer 300 verstandelijk beperkte mensen uit heel Nederland deelnemen.
Stichting Philadelphia
V.V. Hierden
www.vvhierden.nl
Het Vlisco G-voetbalweekend is een voetbalweekend dat bestaat uit sport en spel voor mensen met een beperking.
St. Jeugd Helmond Sport
info@helmondsport.nl
www.helmondsport.nl
De Tubanten wint het NK Waterbasketbal 2015! Organisatie was dit jaar in handen van VASA, Vereniging Aangepast Sporten Achterhoek ism KNZB en Dirk Kuyt Foundation.
26 mei 2015
UVS Mix G-toernooi
Voor de 24e keer organiseert de Afdeling G-voetbal van UVS dit supergezellige mixtoernooi, met op 26 mei de poulewedstrijden en op 29 mei de finalewedstrijden met aansluitend disco!
UVS Leiden
Fred Beerenfenger
www.uvs-leiden.nl
Op 23 mei 2015 worden in het Amsterdamse Vondelpark voor de eerste maal de VondelGames gehouden. De VondelGames is een veelzijdig, internationaal sportevenement waarbij 'aangepast sporten' centraal staat.
CASA Reade
vondelgames@reade.nl
www.vondelgames.nl
Drie dagen lang genieten van voetbal! Het G-voetbalweekend in Tilburg is voor mensen met en zonder beperking, en wordt georganiseerd in het weekend van 22, 23 en 24 mei 2015.
G-voetbalweekend
Tilburg
www.g-voetbalweekend.nl
Stichting Bredase Aangepaste Sporten (BAS) organiseert elk jaar de geïntegreerde sportdag. Een dag voor kinderen uit het regulier- en speciaal basisonderwijs om samen te sporten!
Stichting BAS
info@aangepastesporten.nl
www.aangepastesporten.nl
Op 18 juni organiseren drie Zwolse Special (basis) Onderwijs scholen in samenwerking met SportService Zwolle, Hogeschool Windesheim en diverse lokale sportaanbieders voor het eerst een gezamenlijk sportdag.
SportService Zwolle
www.iedereenactief.nl
Aangepast Sporten
De ParaGamesSchijndel zijn inmiddels een begrip geworden in Brabant. Tijdens deze sportdag voor mensen met een beperking worden er toernooien gespeeld, maar kun je je ook individueel opgeven om diverse sporten uit te proberen.
ParaGamesSchijndel
Leo van Boxel
www.paragamesschijndel.nl
Op Hemelvaartsdag 14 mei 2015 organiseert Transvalia ZW te Rotterdam haar 2e G-voetbaltoernooi. Er zullen dit jaar 14 teams deelnemen.
TransvaliaZW
Ronald Rijke
transvalia@versatel.nl
www.transvaliazw.nl
14 mei 2015
De Abronaloop
De jaarlijkse hardloopwedstrijd van Leidsche Rijn op Hemelvaartsdag waarin er een vast onderdeel is gereserveerd voor mensen met een verstandelijke beperking, de Abronaloop!
Stichting Abrona
info@abrona.nl
www.abrona.nl
Dit jaar de Landelijke G-honkbaldag bij HSV Saints in Rotterdam! G-honkballers uit hele land worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze dag.
HSV Saints
André Ficken (coach)
andre.ficken@kpnmail.nl
09 mei 2015
NK Goalball 2015
Het NK Goalball wordt dit jaar georganiseerd door de jonge goalball vereniging Urk/Zwolle in de Bosbadhallen in Emmeloord.
Urk/Zwolle
info@gvuz.nl
www.gvuz.nl
Op zaterdag 9 mei vindt in Eindhoven de Landelijke E(lectrisch voortbewogen rolstoel) en H(andbewogen rosltoel) hockey plaats.
KNHB
www.knhb.nl
Loc. Eindhoven
25 april 2015
GCHC Mixdag
De GCHC Mixdag is een voetbaltoernooi voor voetballende verstandelijk gehandicapten, die elk jaar weer veel zin in hebben om een dagje bij G.C.H.C. te mogen sporten.
G.C.H.C
coordinator@gchc.nl
www.gchc.nl
Volleybalvereniging Apollo Mill organiseert dit jaar het Nederlands Kampioenschap zitvolleybal. Dit gebeurt onder auspiciën van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) en met ondersteuning van hoofdsponsor, de Dirk Kuyt Foundation.
Maarten van Gemert
maarten.van.gemert1965@gmail.com
www. Apollomill.nl
Maar liefst 150 G-handballers komen op zondag 19 april bijeen voor een spannend toernooi bij GHV Achilles en er is een Open Dag. Dus kom langs en maak kennis met G-handbal!
GHV Achilles
Miranda Oostdam
achilles@handbal.nl
het feestjaar wordt op 18 april gestart met een grote landelijke atletiek wedstrijd, waarvoor alle verenigingen in Nederland en België, die een G-groep hebben, worden uitgenodigd.
AV SPARK
Atletiekpad te Spijkenisse

Zaterdag 11 april 2015 - deelname van het DKF Running Team aan de Rotterdam Mini Marathon. Ons team bestond dit jaar uit 142 lopers, waaronder vele sporters met een beperking, trainers, vrijwilligers en sponsors. Onder de vele enthousiaste lopers ook DKF sportambassadeur Lidewij Welten, Olympisch hockeykampioene. En ook Oranje teamgenoot Margot van Geffen zal het team ondersteunen en aanmoedigen!
DKF
Karlijn van Leeuwarden
runningteam@dirkkuytfoundation.nl
Deze dag wordt georganiseerd door Doing in Zoetermeer. Tijdens deze dag zullen zo'n 120 rolstoelhockeyers hun competitiedag spelen!
Doing Zoetermeer
info@doing.nl
www.doing.nl
DOV en Dyna 75 organiseren de finaledag rolstoelbasketball voor de A-divisie/B-divisie en C-divisie op 11 april in Heerenveen. Op 21 maart werden de halve finales gespeeld in Leeuwarden.
DOV & Dyna'75
www.dovleeuwarden.nl
www.dyna75.nl
11 april 2015
Friesland Bokaal
Zaterdag 11 april organiseert Spelend Sporten het grootste G-zaalvoetbaltoernooi van Friesland. Inzet is de felbegeerde Friesland Bokaal.
St. Spelend Sporten
Leeuwarden
www.spelendsporten.nl
04 april 2015
World Cup Rolstoeldansen
Tijdens het Paasweekend kunnen alle dansliefhebbers genieten van dit dansspektakel!
Stichting Brabant Danst
Hans Verhoeven
info@hollanddansspektakel.nl
Stichting Koprol organiseert sport- en spelactiviteiten voor mensen met een (lichte) beperking. Het gaat om mensen die graag willen sporten en niet (meer) kunnen deelnemen aan het reguliere sportcircuit.
Stichting Koprol
Wezenhof 57-71 A Nijmegen
G-Freestyletennis cup is een eendaags evenement waarbij kinderen met een verstandelijke beperking diverse tennis- en spelactiviteiten aangeboden krijgen!
TV Nieuw-Vennep
Brigitte van Kan
0252- 687155
22 maart 2015
G-handbaltoernooi SEW
Het G-handbaltoernooi op 22 maart beloofd een feestje te worden! Handbalvereniging SEW is organisator van deze dag en verwacht ongeveer zo'n 180 G-handballers te mogen ontvangen!
West Friesland SEW
Nibbixwoud
www.westfrieslandsew.nl
DOV en Dyna 75 organiseren de halvefinaledag rolstoelbasketball voor de A-divisie/B-divisie en C-divisie op 21 maart in Leeuwarden. Op 11 april vinden de finales plaats in Heerenveen.
DOV en Dyna'75
www. dovleeuwarden.nl
www.dyna75.nl
VIOS ’82 is een rolstoelsport vereniging en doet mee aan de competities voor rolstoelbasketbal, met 2 teams, en elektrische rolstoel hockey, met 1 team.
VIOS ‘82
Astrid Wirsma
072-5400817
Het jaarlijkse SVG zaalvoetbaltoernooi dit jaar met 16 teams!
Stichting SVG
Henk van der Velden
veldenhoes@home.nl
Grote animo voor de 3e landelijke biljarttoernooi voor parkinson patiënten die op donderdag 23 oktober 2014 werd georganiseerd in de Stadshof in Vianen.
St. Parkinson Events
Ruud van der Horst
st.park.events@gmail.com
Voor de 8e keer wordt het G-hockeytoernooi gehouden op MHC de Kikkers georganiseerd door Rotaract Haarlemmermeer.
Rotaract Club Haarlemmermeer
Sander van Veldhuijsen
slvanveldhuijsen@gmail.com
11 oktober 2014
ONK Unified Sailing
Dit jaar organiseert St. Plons de 1e ONK Unified Sailing op de Kralingse Plas in Rotterdam. Mensen met en zonder verstandelijke beperking in hetzelfde zeilteam.
Stichting Plons
info@plons.nl
www.plons.nl
10 oktober 2014
Kids Dag AV Sprint 2014
De jaarlijkse sportkennismakingsdag voor kinderen met en zonder handicap. Zij maken kennis met o.a. de atletieksport, voetbal, softbal, basketbal en hockey.
AV Sprint  
info@sportement.nl  
www.avsprint.nl
 
27 september 2014
1e landelijke competitie dag
Meer dan 100 rolstoelhockeyers uit geheel Nederland naar Gorinchem om de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen te spelen.
GHC Rapid Rollers   
Marjan de Ridder
www.rapidmills.nl   
14 september 2014
West Friesland Cup 2014
Op BC The Herons in Heerhugowaard werd op zondag 14 september voor de vierde keer gestreden om de West Friesland Cup!
B.C. The Herons
info@herons.nl
www.herons.nl
Ook de Streetball Masters Finals 2014 hebben deelnemers, bezoekers, vrijwilligers, organisatie en alle andere betrokken weer onvergetelijke momenten opgeleverd.
NBB
Martin Ho Suie Sang
030 751 35 00
www.basketball.nl
12 april 2014
Mini Marathon Rotterdam
Een geweldig enthousiast DKF Running Team bestaande uit 70 lopers met een beperking en 50 trainers, vrijwilligers en sponsoren hebben de 4,2 km succesvol afgelegd.
Dirk Kuyt Foundation
karlijn@dirkkuytfoundation.nl
www.dirkkuytfoundation.nl
16 maart 2014
G-Freestyle Tenniscup
G Freestyle Tenniscup op tournee! Na TV Nieuw-Vennep nu in Zaandam. G-Tennis voor verstandelijk gehandicapte kinderen tot 18 jaar.
TV Zaansport
g-tennis@tvzaansport.nl
www.tvzaansport.nl
16 maart 2014
BTS Bowlingtoernooi
Een bowling toernooi voor mensen met een beperking. Ongeveer 80 deelnemers uit 14 verenigingen deden ook dit jaar weer mee.
Stichitng BAS
info@aangepastesporten.nl
www.aangepastesporten.nl
09 februari 2014
Rolstoeltennis en G-tennis
Nu ook Rolstoeltennis en G-tennis op Sportplaza Zuiderpark! Deelnemers krijgen dertig tennislessen waarbij rackets beschikbaar worden gesteld.
TOS Zuiderpark
kaj.dijkhuizen@thuisopstraat.nl
06-18928202
08 februari 2014
Landelijke Dansdag
80 deelnemers dansten met veel plezier in Alkmaar! Met elkaar dansen of kennis maken met rolstoeldansen.
GSA i.s.m. SRN
www.gsa-alkmaar.nl
www.srn.nl
02 februari 2014
G-zaalhockey toernooi
Lustrumjaar voor Hudito! Zij organiseren voor het 5e jaar het Regionaal G-zaalhockey toernooi in Rijswijk, met 17 G-teams uit de regio Zuid Holland.
Hudito
g-hockey@hudito.nl
www.hudito.nl
8e Coen de Lange Memorial Boccia toernooi dit jaar met 37 deelnemers uit Nederland en België.
ASV Vizier    
Piet de Lange
www.asvvizier.nl              
11 januari 2014
G-Freestyle Tennis Cup
Regionaal G-tennis evenement dat deze winter gaat ‘reizen’ naar andere tennisverenigingen in de regio.
TV Nieuw Vennep
marcel@tvnieuwvennep.nl
www.tvnieuwvennep.nl
Dirk Kuyt Foundation

Support aanvraag

 

 

Criteria
De sportevenementen die voldoen aan de onderstaande voorwaarden kunnen een verzoek om (financiële) ondersteuning bij de Dirk Kuyt Foundation indienen. Criteria bij de beoordeling van de support aanvragen voor nationale sport- en spelprojecten voor mensen met een beperking:

 • Het betreft een nationaal sportevenement voor mensen met een beperking. Daarbij maken we geen onderscheid tussen een lichamelijke- of verstandelijke beperking. Evenementen ter stimulering of integratie van de G-sport kunnen ook een verzoek indienen.
 • Het sportevenement kent een regionaal- of landelijk karakter en is niet gericht op 1 specifieke vereniging of geselecteerde groep. Het evenement moet dus voldoen aan een ‘open inschrijving’. Wel kan een specifieke vereniging met de organisatie van een G-sporttoernooi bedoeld voor meerdere teams uit het land of regio een verzoek indienen.
 • Bij voorkeur gaat het om structurele, repeterende evenementen. Bijvoorbeeld een jaarlijks of tweejaarlijks terugkerend evenement. Echter, eenmalige projecten sluiten we niet uit.
 • DKF steunt sportevenementen die niet in aanmerking komen voor steun of subsidie van overheid of provincie. En daarmee de sportverenigingen en/of organisatoren van g-sportevenement die volledig afhankelijk zijn van vrijwilligers, sponsoren en fondsen.


Aanvraagprocedure
De Dirk Kuyt Foundation stuurt automatisch na ontvangst van de aanvraag een ontvangstbevestiging. Soms ontvangt u een mail met een vraag om aanvullende informatie. Zolang deze vraag niet beantwoord is door de aanvrager ligt de procedure stil. Indien na 3 weken geen reactie is ontvangen van de aanvrager, wordt de aanvraag door de Dirk Kuyt Foundation als ingetrokken beschouwd.

Omwille van organisatorische redenen moet de aanvraag minimaal 2 maanden voorafgaand aan de activiteit bij de Dirk Kuyt Foundation binnen zijn. Het streven is om binnen 6 weken na ontvangst van het aanvraagformulier een reactie te geven. Als een aanvraag voldoet aan de criteria van de Dirk Kuyt Foundation en zo mogelijk dus in aanmerking komt voor een (financiële) bijdrage zal een personeelslid van de Dirk Kuyt Foundation contact opnemen met de aanvrager om in een persoonlijk gesprek het project door te nemen.

Bij een afwijzing ontvangt de aanvrager bericht met de reden van afwijzing. De Dirk Kuyt Foundation behoudt zich het recht voor om iedere supportaanvraag, die wel voldoet aan de criteria, af te wijzen.

Aanvraagformulier

 • Aantal en leeftijden deelnemers van het sportevenement

 • Algemene gegevens aanvragende instelling

 • Indien mogelijk ontvangen wij bij de aanvraag de volgende gegevens

 • Accepted file types: pdf, doc, docx.
 • Accepted file types: pdf, doc, docx.
 • Accepted file types: pdf, doc, docx.
 • Gegevens contactpersoon

 • Als u op 'verzenden' klikt verspringt het formulier automatisch naar boven. Scroll dan nog even terug door het formulier heen om te controleren of alle velden (juist) zijn ingevuld. U dient binnen 2 min. een ontvangstbevestiging in uw mail te ontvangen, zo niet dan is het formulier niet door ons ontvangen.
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.