Arie Twigt #17

Blog Arie Twigt - Arie Twigt #17

3x op rij Bekerkampioen!

Donderdag 7 maart  vertrok ik met mijn eredivisieteam Only Friends richting Banja Luka (Bosnië Herzegovina) voor de Euroleague. Wij speelden daar tegen teams uit Bosnië Herzegovina, Turkije, Israël en Frankrijk. Helaas hebben wij maar 1 wedstrijd gewonnen…  En al wordt er gezegd dat we goed hebben gespeeld, baal ik er eerlijk gezegd behoorlijk van, want mijn gevoel zegt dat er meer in zat.

Naar mijn idee hadden wij gewoon 2e kunnen worden, maar dit is niet gebeurd en daar is niets meer aan te doen. Het zorgt ervoor dat ik met een dubbel gevoel terugkijk op het toernooi.

Deze maand werd ik door de Dirk Kuyt Foundation gevraagd om mee te werken aan een promofilmpje voor het Lions Boksgala in Noordwijk. Eerst wist ik niet echt wat ik ervan moest verwachten, maar ik vond het heel gaaf om te doen. Respect voor de mannen die elke week hard hebben getraind om op 6 april in de ring te verschijnen! Alles voor het goede doel: een multifunctioneel sportveld voor Zorgpark Willem van den Bergh.

Afgelopen maand begonnen wij met Only Friends in de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen SC Devedo (70-53 gewonnen), daarna speelden wij een thuiswedstrijd tegen Arrows ’81 (78-26 gewonnen). Zaterdag 30 maart speelden wij de Bekerfinale tegen Arrows  ‘81 in Bemmel. De week ervoor hadden wij ruim gewonnen van dit team, maar toen waren zij niet op volle sterkte, dus wist ik eerlijk gezegd niet zo goed wat wij deze finale konden verwachten. Wij moesten deze finale kunnen winnen, maar de bal is rond en je weet het maar nooit. De eerste vier minuten gingen we nog gelijk op, maar we eindigde de 1e kwart met 8-21 dus dat was een lekker begin. De wedstrijd hebben wij gewonnen met 44-70, dus zijn wij voor het derde jaar op rij Bekerkampioen!! Helaas duurde de feestvreugde maar kort, want de woensdag erna speelden wij thuis een inhaalwedstrijd (eredivisie) tegen SC Devedo. Deze wedstrijd hebben wij verloren (38-50).

In april speel ik met Only Friends de laatste wedstrijden van het seizoen, daarna volgt in mei de Final Four. Het Paasweekend ben ik geselecteerd om met het Nederlands Herenteam naar Blankenberge (België) te gaan, dus voor de volgende blog is er weer genoeg om over te schrijven. Tot de volgende keer!

Fotograaf: Irene, Bekerfinale 2019