Deze kalender toont de sportevenementen die een ondersteuning ontvangen van de Dirk Kuyt Foundation om mensen met een beperking te laten sporten.

Je team maakt je sterker!

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt sportevenementen. De drempel om te gaan sporten is vaak voor hen hoog en de stimulatie laag, dit terwijl sporten zo leuk is. Daarom kunnen zij wel een extra duwtje in de rug gebruiken. Bezoek een van deze evenementen en vorm je eigen team!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De 4e Competitiedag E-rolstoelhockey Regio West

1 april 2017| 10:00 - 16:30

Op 1 april organiseert Doing, vereniging voor aangepast en geïntegreerd sporten in Zoetermeer, in sporthal De Veur een competitiedag voor hockeyspelers die gebruik maken van een elektrische rolstoel. Naast tafeltennis, conditietraining, zwemmen en hockey voor spelers in een handbewogen rolstoel biedt Doing sinds 2013 ook hockey aan voor spelers in een elektrische rolstoel: Doing E-hockey. Hoewel Doing al vanaf het begin met veel succes meedoet aan de competitie is het voor de club de eerste keer dat ze zelf een competitiedag organiseren voor deze tak van sport. Tijdens de competitiedag speelt het eerste team van Doing, dat uitkomt in de eerste klasse van regio west, drie wedstrijden. Leuk om te weten is dat Doing E1 vorig seizoen kampioen werd van de tweede klasse, en dit seizoen na drie van de vijf competitiedagen nu zelfs bovenaan staat in de eerste klasse!

Elektrisch rolstoelhockey is niet alleen een heel spectaculaire sport om te zien, maar in Nederland ook de grootste teamsport voor spelers die in het dagelijks leven gebruik maken van een elektrische rolstoel. Spelers kunnen door diverse beperkingen rolstoelgebonden zijn, bijv. als gevolg van een dwarslaesie, spasticiteit, spierziekte, etc. Spelers met voldoende armkracht spelen met een lichtgewicht hockeystick in de hand en spelers voor wie dit niet mogelijk is spelen met een speciale stick die aan hun rolstoel is gemonteerd, de zogenaamde T-Stick. De wedstrijden worden gespeeld op een veld van 15 bij 25 meter, waarbij beide teams bestaan uit vijf spelers. Het team van Doing bestaat uit een leuke groep enthousiaste sporters in de leeftijd van 15 tot 35 jaar die elke zaterdag trainen en met veel passie hun sport beoefenen. Iedereen die deze fantastische sport een keer van dichtbij mee wil maken en de spelers van Doing tijdens een wedstrijd in actie wil zien is van harte welkom om een kijkje te komen nemen in De Veur. Het wedstrijdprogramma vind je op de Facebookpagina van Doing E- hockey: www.facebook.com/doingehockey.

Gegevens

Datum:
1 april 2017
Tijd:
10:00 - 16:30
Website:
https://www.facebook.com/doingehockey

Organisator

Doing Zoetermeer
Telefoon:
06-42079284
E-mail:
voorzitter@doing.nl
Website:
www.doing.nl

Locatie

Sporthal De Veur
Prismalaan 40
Zoetermeer, 2718 CX Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
1 april 2017
Tijd:
10:00 - 16:30
Website:
https://www.facebook.com/doingehockey

Organisator

Doing Zoetermeer
Telefoon:
06-42079284
E-mail:
voorzitter@doing.nl
Website:
www.doing.nl

Locatie

Sporthal De Veur
Prismalaan 40
Zoetermeer, 2718 CX Nederland
+ Google Maps

Support aanvragen

Organiseert u een nationaal sport- of spelevenement gericht op mensen met een beperking? Dan kunt u bij ons een aanvraag indienen voor (financiële) ondersteuning.

Support aanvragen

#samenmetdirk

Deel met de hashtag #samenmetdirk een foto van jou en je sportvrienden tijdens één van de sportevenementen die met steun van de Dirk Kuyt Foundation is georganiseerd!