Deze kalender toont de sportevenementen die een ondersteuning ontvangen van de Dirk Kuyt Foundation om mensen met een beperking te laten sporten.

Je team maakt je sterker!

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt sportevenementen. De drempel om te gaan sporten is vaak voor hen hoog en de stimulatie laag, dit terwijl sporten zo leuk is. Daarom kunnen zij wel een extra duwtje in de rug gebruiken. Bezoek een van deze evenementen en vorm je eigen team!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bijzondere Eredivisie FC Emmen

20 oktober| 11:00 - 13:00

Het Gehandicapte Kind wil met de Bijzondere Eredivisie een podium scheppen voor G-spelers met ambitie. We willen laten zien dat het ook mogelijk is om op hoog niveau te spelen als je een beperking hebt.

Daarmee vergroten we tegelijk de zichtbaarheid van mensen met een handicap en bevorderen we positieve beeldvorming. Door de Bijzondere Eredivisie krijgt het G-voetbal een mooie impuls en stimuleren we sportparticipatie onder kinderen met een handicap. Want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen.

Ajax, De Graafschap, FC Groningen, FC Emmen, SC Heerenveen, FC Utrecht, VVV Venlo, ADO Den Haag, SBV Excelsior en Heracles Almelo hebben elk een eigen G-team onder hun hoede genomen. Deze voetbaltalentjes van 10 tot 18 jaar met een handicap gaan een jaar lang mee spelen met deze Eredivisieclubs. De bedoeling is dat er ieder jaar weer een ander team aan de beurt is voor een profclub uit te komen in de Bijzondere Eredivisie.

Er wordt volop getraind voor de eerste competitieronde die op 22 september plaatsvindt bij VVV Venlo en SC Heerenveen.

De Bijzondere Eredivisie is vanaf 28 november 2019 ook te zien op televisie in een zesdelige serie die wekelijks wordt uitgezonden om 22:30 uur door KRO-NCRV op NPO 1.

Gegevens

Datum:
20 oktober
Tijd:
11:00 - 13:00

Locatie

De Oude Meerdijk
Stadionplein 1
Emmen, Drenthe 7825 SG Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
20 oktober
Tijd:
11:00 - 13:00

Locatie

De Oude Meerdijk
Stadionplein 1
Emmen, Drenthe 7825 SG Nederland
+ Google Maps

Support aanvragen

Organiseert u een nationaal sport- of spelevenement gericht op mensen met een beperking? Dan kunt u bij ons een aanvraag indienen voor (financiële) ondersteuning.

Support aanvragen

#samenmetdirk

Deel met de hashtag #samenmetdirk een foto van jou en je sportvrienden tijdens één van de sportevenementen die met steun van de Dirk Kuyt Foundation is georganiseerd!