Deze kalender toont de sportevenementen die een ondersteuning ontvangen van de Dirk Kuyt Foundation om mensen met een beperking te laten sporten.

Je team maakt je sterker!

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt sportevenementen. De drempel om te gaan sporten is vaak voor hen hoog en de stimulatie laag, dit terwijl sporten zo leuk is. Daarom kunnen zij wel een extra duwtje in de rug gebruiken. Bezoek een van deze evenementen en vorm je eigen team!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bocciatoernooi Coen de Lange Memorial

13 januari| 09:30 - 18:00

Op zondag 13 januari 2019 organiseert de Aangepaste Sport Vereniging Vizier uit Beneden-Leeuwen voor de dertiende keer het boccia toernooi Boccia toernooi Coen de Lange Memorial. Wij dragen dit toernooi op aan alle andere overleden sporters, scheidsrechters en begeleiders die zich actief hebben ingezet voor Boccia.

Aan dit toernooi doen dit keer het recordaantal van ruim 50 sporters met een lichamelijke beperking mee uit Nederland en België, waaronder ongeveer 15 personen van onze eigen vereniging ASV Vizier. Tijdens dit toernooi wordt er gestreden om de wisselbekers voor wedstrijdspelers en recreanten. Er is ook gedacht aan de nieuwe spelers, voor hen zijn er aparte prijzen te verdienen. Boccia is een sport voor mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking en wordt zowel in wedstrijdverband als recreatief gespeeld. Boccia lijkt erg op ‘jeu de boules’. Het verschil is onder andere dat de ballen van leer zijn en dat er diverse hulpmiddelen gebruikt kunnen worden om deze sport te beoefenen. Men speelt met 1 witte (jack), 6 rode en 6 blauwe ballen. Ook is Boccia een paralympische sport. Twee leden van onze sportvereniging spelen in het Nederlands Team en hebben meegedaan aan de Paralympisch spelen in Rio de Janeiro in 2016 en zijn zich nu aan het voorbereiden voor de Paralympische spelen in Tokyo in 2020. Wie wil zien wat de sport inhoud en hoe mensen met een lichamelijke beperking heel veel plezier beleven aan het spelen van Boccia kan zondag 13 januari 2019 komen kijken in MFA de Rosmolen, Leliestraat 19, 6658 XN Beneden-Leeuwen.
De wedstrijden beginnen om half 10 en rond 16.30 starten de finalewedstrijden. De finales zijn voor de sporters, begeleiders en supporters een spannende afsluiting van een lange en intensieve sportdag. Iedereen is van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. Hoofdsponsor van dit toernooi is wederom de Dirk Kuyt Foundation. Wij daken hun hartelijk voor hun bijdrage.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.asvvizier.nl of facebook
www.facebook.com/ASVVizier of mailen naar asv.vizier@gmail.com

Gegevens

Datum:
13 januari
Tijd:
09:30 - 18:00
Website:
www.facebook.com/ASVVizier

Locatie

MFA de Rosmolen
Leliestraat 19
Beneden-Leeuwen, 6658 XN
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
13 januari
Tijd:
09:30 - 18:00
Website:
www.facebook.com/ASVVizier

Locatie

MFA de Rosmolen
Leliestraat 19
Beneden-Leeuwen, 6658 XN
+ Google Maps

Support aanvragen

Organiseert u een nationaal sport- of spelevenement gericht op mensen met een beperking? Dan kunt u bij ons een aanvraag indienen voor (financiële) ondersteuning.

Support aanvragen

#samenmetdirk

Deel met de hashtag #samenmetdirk een foto van jou en je sportvrienden tijdens één van de sportevenementen die met steun van de Dirk Kuyt Foundation is georganiseerd!