Deze kalender toont de sportevenementen die een ondersteuning ontvangen van de Dirk Kuyt Foundation om mensen met een beperking te laten sporten.

Je team maakt je sterker!

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt sportevenementen. De drempel om te gaan sporten is vaak voor hen hoog en de stimulatie laag, dit terwijl sporten zo leuk is. Daarom kunnen zij wel een extra duwtje in de rug gebruiken. Bezoek een van deze evenementen en vorm je eigen team!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Haagse Korfbaldagen

10 november 2018| 12:00 - 17:30

 

Stichting The Hague Korfball Masters organiseert van 1 november tot en met 10 november de 33e editie van de Haagse Korfbaldagen. Dit jaar organiseert de stichting voor de tweede keer  een toernooi voor G-korfbal (geïntegreerd in het gehele korfbaltoernooi programma). In totaal vinden er gedurende tien dagen 100 wedstrijden plaats. Men gaat de strijd aan strijd om als winnaar de finale te bereiken die een week later op 10 november zal worden gespeeld in de sporthal van HKV/Ons Eibernest aan de Steenwijklaan 16, 2541 RL te Den Haag (aanvang 19.25 uur).

Naast de start van het G-korfbaltoernooi  organiseert  Bas Harland (coach TOP Sassenheim en zelf vander van een dochter met het syndroom van Down)  in de Sportcampus Zuiderpark op 3 november een clinic voor zowel korfballers als korfballers met een verstandelijke beperking. Vastgesteld is dat slechts 5 van de 29 deelnemende verenigingen G-korfbal in hun sportaanbod hebben. Met dit evenement wil Stichting The Hague Korfball Masters aandacht blijven vragen voor mensen met een beperking: ‘iedereen doet mee’. De finalisten G-korfbal spelen op 10 november hun finale voor de korfbalfinale van senioren topklasse en krijgen een diner aangeboden. De finalisten zitten met alle andere VIP gasten op de speciale ere tribune. De organisatie van de Haagse Korfbaldagen heeft besloten een wisselprijs in te stellen ter herinnering aan haar kortgeleden overleden voorzitter Remy van Eijnatten. Remy is vorig jaar de initiatiefnemer geweest om het G-korfbal als onderdeel van de Haagse Korfbaldagen te introduceren. De ‘Remy van Eijnatten Bokaal’ wordt jaarlijks aan de winnaar van het G-korfbaltoernooi uitgereikt. De Dirk Kuyt Foundation zorgt er mede voor dat wij aandacht kunnen vragen voor onze G-korfballers en kunnen zorgen voor het integreren van deze sporters in de maatschappij.

Gegevens

Datum:
10 november 2018
Tijd:
12:00 - 17:30
Website:
https://www.facebook.com/HKDagen/

Locatie

Sportcampus Zuiderpark
Mr. P. Drooglever Fortuynweg 22
Den Haag, Zuid-Holland 2533 SR Nederland
+ Google Maps
Website:
www.haagsekorfbaldagen.nl

Gegevens

Datum:
10 november 2018
Tijd:
12:00 - 17:30
Website:
https://www.facebook.com/HKDagen/

Locatie

Sportcampus Zuiderpark
Mr. P. Drooglever Fortuynweg 22
Den Haag, Zuid-Holland 2533 SR Nederland
+ Google Maps
Website:
www.haagsekorfbaldagen.nl

Support aanvragen

Organiseert u een nationaal sport- of spelevenement gericht op mensen met een beperking? Dan kunt u bij ons een aanvraag indienen voor (financiële) ondersteuning.

Support aanvragen

#samenmetdirk

Deel met de hashtag #samenmetdirk een foto van jou en je sportvrienden tijdens één van de sportevenementen die met steun van de Dirk Kuyt Foundation is georganiseerd!