Kom langs!

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt sportevenementen voor mensen met een beperking. Deze kalender toont de sportevenementen die een ondersteuning ontvangen om deze doelgroep te laten sporten. De drempel om te gaan sporten is voor hen vaak hoog en de stimulatie laag, dit terwijl sporten zo leuk is. Daarom kunnen zij wel een extra duwtje in de rug gebruiken.

Bezoek één van deze evenementen en doe mee!

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landelijke dansdag voor Speciale Dansscholen

16 november 2019| 10:00 - 16:00

Op 16 november organiseert Stg. Speciale Dansschool Bolero uit Oss een Landelijke dansdag voor mensen met een verstandelijke beperking, welke cursist zijn bij een Speciale Dansschool. Een klein aantal van de cursisten heeft naast een verstandelijke- ook een meervoudige beperking. Op deze dag verwachten wij een tiental scholen uit heel het land. Deze dag staat in het teken van korte demonstraties van de deelnemende dansscholen, afgewisseld met vrij dansen. Het ontmoeten van andere mensen met een beperking is ook een belangrijk aspect van deze dag. Verder kunnen zij zich laten schminken of een karikatuur laten tekenen. Deze jaarlijks terugkerende Landelijke dansdag wordt al 27 jaar georganiseerd waarbij telkens een andere dansschool tekent voor de organisatie. Bij deze speciale dansscholen worden vanaf september tot medio april, met behulp van enthousiaste vrijwilligers, wekelijks danslessen gegeven. De lessen zijn aangepast aan het niveau van de cursisten en er is voor iedereen de persoonlijke aandacht en ondersteuning die nodig is. Op deze manier wordt het leggen van sociale contacten bevorderd en al doende het zelfvertrouwen van de cursist versterkt.

Gegevens

Datum:
16 november 2019
Tijd:
10:00 - 16:00

Locatie

Dorpshuis ‘De Berchplaets’
Sportstraat 3
Berghem, 5351 BZ
+ Google Maps
Website:
www.sdbolero.nl

Gegevens

Datum:
16 november 2019
Tijd:
10:00 - 16:00

Locatie

Dorpshuis ‘De Berchplaets’
Sportstraat 3
Berghem, 5351 BZ
+ Google Maps
Website:
www.sdbolero.nl

Support aanvragen

Organiseer je een nationaal sport- of spelevenement gericht op mensen met een beperking? Dan kun je bij ons een aanvraag indienen voor (financiële) ondersteuning.

Support aanvragen

#samenmetdirk

Deel met de hashtag #samenmetdirk een foto van jou en je sportvrienden tijdens één van de sportevenementen die met steun van de Dirk Kuyt Foundation is georganiseerd!