Deze kalender toont de sportevenementen die een ondersteuning ontvangen van de Dirk Kuyt Foundation om mensen met een beperking te laten sporten.

Je team maakt je sterker!

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt sportevenementen. De drempel om te gaan sporten is vaak voor hen hoog en de stimulatie laag, dit terwijl sporten zo leuk is. Daarom kunnen zij wel een extra duwtje in de rug gebruiken. Bezoek een van deze evenementen en vorm je eigen team!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Liemeer Special in Golf Bokaal

18 mei| 10:00 - 17:00

Op 18 mei wordt de wedstrijd om deze Bokaal gespeeld op de Golf & Country Club Liemeer te Nieuwveen. De bedoeling van dit evenement is het bevorderen van de golfsport bij spelers met een Verstandelijke beperking en het onderhouden van contacten met spelers van andere verenigingen.

Spelers die aan deze wedstrijd mee doen, doen dit ook bij evenementen van andere Golf Clubs zoals Prise d’Eau te Tilburg en Golfclub Holthuizen in Roden (Groningen).

Tevens zijn deze wedstrijden te zien als voorbereiding aan de Special Olympics Nationale Spelen zoals die tweejaarlijks in Nederland plaats vinden.

Aan de wedstrijd doen ongeveer 30 spelers mee. Zij spelen met hun persoonlijke begeleider twee onderdelen: de Skills, een technisch gedeelte waarin zij “getest” worden op de technieken korte put, lange put, pitch, chip en lange slag. Het tweede onderdeel bestaat uit een 9-holes golfwedstrijd op een korte, 9-holes, golfbaan. Deze wedstrijd spelen zij ook met hun begeleider (Unified) waarbij de wedstrijdvorm Greensome Strokeplay is.

De organisatie bestaat uit ongeveer 15 vrijwilligers die vooraf contacten leggen met de andere verenigingen, zorgen voor de financiering van de dag en verder de uitvoering van de dag zelf regelen.

Golf is een uitstekende sport voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking, bij beide groepen wordt gewerkt vanuit de gedachte: Bewegen is goed voor de kwaliteit van het leven. Wij hopen dit evenement dus over een langere periode te kunnen organiseren en daar waar mogelijk te kunnen verbeteren.

Gegevens

Datum:
18 mei
Tijd:
10:00 - 17:00
Website:
www.golfclubliemeer.nl/special-in-golf-bokaal-liemeer/

Locatie

Golf & Country Club Liemeer
Golfpad 1
Nieuwveen, 2441 EW
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
18 mei
Tijd:
10:00 - 17:00
Website:
www.golfclubliemeer.nl/special-in-golf-bokaal-liemeer/

Locatie

Golf & Country Club Liemeer
Golfpad 1
Nieuwveen, 2441 EW
+ Google Maps

Support aanvragen

Organiseert u een nationaal sport- of spelevenement gericht op mensen met een beperking? Dan kunt u bij ons een aanvraag indienen voor (financiële) ondersteuning.

Support aanvragen

#samenmetdirk

Deel met de hashtag #samenmetdirk een foto van jou en je sportvrienden tijdens één van de sportevenementen die met steun van de Dirk Kuyt Foundation is georganiseerd!