Liemeer Special in Golf Bokaal 2021

Van 14-08-2021 10:00 tot 14-08-2021 17:00

Bij Golf & Country Club Liemeer

Categorieën: Toernooi

Tags: G-Golf


Liemeer Special in Golf Bokaal 2021

Op zaterdag 14 augustus 2021 organiseert de G-golf commissie van Golf en Country Club Liemeer te Nieuwveen na een onderbreking in 2020 voor de zesde keer de Liemeer Special in Golf Bokaal.

De bedoeling van dit evenement is het promoten van de Golfsport onder mensen met een verstandelijke beperking, het onderhouden van contacten met spelers van andere Golfclubs en het enthousiasmeren van potentieel nieuwe leden.
Spelers die aan deze wedstrijd meedoen komen van diverse Golfclubs in Nederland waaronder Prise D’Eau Tilburg, Golfclub Holthuizen te Roden en de Amsterdamse Golfclub.
Verder is deze wedstrijd te zien als voorbereiding op de Special Olympics Nationale Spelen die tweejaarlijks in Nederland plaats vindt.

De wedstrijd, waaraan ongeveer 30 spelers meedoen, bestaat uit een technisch gedeelte met de onderdelen: korte putt, lange putt, chip, pitch en lange slag. Het tweede onderdeel bestaat uit een wedstrijd over 9 holes op de Bovenlanden Baan van Liemeer. Deze wedstrijd spelen zij samen met hun begeleider (Unified) waarbij de wedstrijdvorm Greensome Strokeplay is. Golf is een uitstekende sport voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking onder het motto “Bewegen is goed voor de kwaliteit van Leven”.

Naast deze wedstrijd is Liemeer continu op zoek naar nieuwe initiatieven om de golfsport voor deze groepen te bevorderen.
Sponsoren als de “Dirk Kuyt Foundation” helpen ons daarbij jaarlijks om onze doelen te bereiken.