Deze kalender toont de sportevenementen die een ondersteuning ontvangen van de Dirk Kuyt Foundation om mensen met een beperking te laten sporten.

Je team maakt je sterker!

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt sportevenementen. De drempel om te gaan sporten is vaak voor hen hoog en de stimulatie laag, dit terwijl sporten zo leuk is. Daarom kunnen zij wel een extra duwtje in de rug gebruiken. Bezoek een van deze evenementen en vorm je eigen team!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Run4Usher

17 november 2018| 17:00 - 18 november 2018| 17:00

In het weekend van 17 en 18 november vindt in Nijmegen de Zevenheuvelenloop plaats. Sinds 2014 maakt de Stichting Ushersyndroom het voor mensen met Ushersyndroom mogelijk om, samen met hun familie, vrienden en collega’s, deel te nemen aan deze wedstrijden. Dat doet zij middels Run4Usher, een sportief evenement dat mensen met Ushersyndroom en de kring om hen heen uitdaagt om hun grenzen te verleggen en tegelijkertijd bij te dragen aan de zoektocht naar een behandeling tegen deze aandoening.

Het Ushersyndroom is een zeldzame genetische ziekte. Kinderen met het syndroom van Usher worden doof of slechthorend geboren en krijgen in hun tienerjaren ook een visuele beperking erbij. Dat begint met nachtblindheid, met vervolgens een steeds kleiner wordend gezichtsveld – alsof je door een rietje kijkt. Uiteindelijk leidt hetUshersyndroom tot doofblindheid. Soms is er ook nog sprake van een evenwichtsstoornis. Het syndroom leidt tot belemmeringen in communicatie, mobiliteit en de
toegang tot informatie. Door het beperkte zien en horen vraagt het leven van alledag met Ushersyndroom veel inspanning en naarmate de beperkingen toenemen, neemt de kwaliteit van leven af.

Dat maakt het afleggen van een hardloopparcours tot een grote uitdaging, die zij samen met hun loopbuddies aangaan. Dat geldt voor de Nachtloop van 7km op zaterdagavond, vanwege de nachtblindheid maar ook de Zevenheuvelenloop van zondagmiddag is een grote test, door hun beperkingen en de afstand van maar liefst vijftien kilometer! Niettemin zetten de lopers alles op alles om deze uitdaging te volbrengen – en dat allemaal voor het goede doel: ‘In 2025 is Ushersyndroom behandelbaar” #stopUSH

Gegevens

Begin:
17 november 2018| 17:00
Einde:
18 november 2018| 17:00
Website:
https://www.ushersyndroom.nl/all-project-list/run4usher-rent-zevenheuvelenloop/

Organisator

Stichting Ushersyndroom

Locatie

Stadscafé de Waagh
Grote Markt 26
Nijmegen, 511 KB
+ Google Maps

Gegevens

Begin:
17 november 2018| 17:00
Einde:
18 november 2018| 17:00
Website:
https://www.ushersyndroom.nl/all-project-list/run4usher-rent-zevenheuvelenloop/

Organisator

Stichting Ushersyndroom

Locatie

Stadscafé de Waagh
Grote Markt 26
Nijmegen, 511 KB
+ Google Maps

Support aanvragen

Organiseert u een nationaal sport- of spelevenement gericht op mensen met een beperking? Dan kunt u bij ons een aanvraag indienen voor (financiële) ondersteuning.

Support aanvragen

#samenmetdirk

Deel met de hashtag #samenmetdirk een foto van jou en je sportvrienden tijdens één van de sportevenementen die met steun van de Dirk Kuyt Foundation is georganiseerd!