Kom langs!

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt sportevenementen voor mensen met een beperking. Deze kalender toont de sportevenementen die een ondersteuning ontvangen om deze doelgroep te laten sporten. De drempel om te gaan sporten is voor hen vaak hoog en de stimulatie laag, dit terwijl sporten zo leuk is. Daarom kunnen zij wel een extra duwtje in de rug gebruiken.

Bezoek één van deze evenementen en doe mee!

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Run4Usher

16 november 2019| 17:00 - 22:00

In het weekend van 16 en 17 november vindt in Nijmegen de Zevenheuvelennacht en de Zevenheuvelenloop plaats. Sinds 2014 maakt de Stichting Ushersyndroom het voor mensen met Ushersyndroom mogelijk om, samen met familie, vrienden en anderen die begaan zijn met het Ushersyndroom, deel te nemen aan deze wedstrijden. Dat doet zij middels Run4Usher, een sportief
evenement dat mensen met Ushersyndroom en de kring om hen heen uitdaagt om hun grenzen te verleggen en tegelijkertijd bij te dragen aan de zoektocht naar een behandeling van deze aandoening.

Het Ushersyndroom is een zeldzame genetische ziekte. Kinderen met het syndroom van Usher worden doof of slechthorend geboren en krijgen in hun tienerjaren ook een visuele beperking erbij. Dat begint met nachtblindheid, en vervolgens een steeds kleiner wordend gezichtsveld – alsof je door een rietje kijkt. Uiteindelijk leidt het Ushersyndroom tot doofblindheid. Soms is er ook nog sprake van een evenwichtsstoornis. Het syndroom leidt tot belemmeringen in communicatie, mobiliteit en de toegang tot informatie. Door het beperkte zien en horen vraagt het leven van alledag met Ushersyndroom veel inspanning en naarmate de beperkingen toenemen, neemt de kwaliteit van leven af.

Dat maakt het afleggen van een hardloopparcours tot een grote uitdaging, die zij samen met hun loopbuddies aangaan. Dat geldt voor de Nachtloop van 7 km op zaterdagavond vanwege de nachtblindheid, maar ook de Zevenheuvelenloop van zondagmiddag is een grote test, door hun beperkingen en de afstand van maar liefst vijftien kilometer in de grote mensenmassa! Niettemin zetten de lopers alles op alles om deze uitdaging te volbrengen – en dat allemaal voor het goede doel: “In 2025 is Ushersyndroom behandelbaar” #stopUSH

Locatie

De Hemel
Franseplaats 1
Nijmegen, 6511 VS Nederland
+ Google Maps

Locatie

De Hemel
Franseplaats 1
Nijmegen, 6511 VS Nederland
+ Google Maps

Support aanvragen

Organiseer je een nationaal sport- of spelevenement gericht op mensen met een beperking? Dan kun je bij ons een aanvraag indienen voor (financiële) ondersteuning.

Support aanvragen

#samenmetdirk

Deel met de hashtag #samenmetdirk een foto van jou en je sportvrienden tijdens één van de sportevenementen die met steun van de Dirk Kuyt Foundation is georganiseerd!