Kom langs!

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt sportevenementen voor mensen met een beperking. Deze kalender toont de sportevenementen die een ondersteuning ontvangen om deze doelgroep te laten sporten. De drempel om te gaan sporten is voor hen vaak hoog en de stimulatie laag, dit terwijl sporten zo leuk is. Daarom kunnen zij wel een extra duwtje in de rug gebruiken.

Bezoek één van deze evenementen en doe mee!

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start-Up / Structureel dansaanbod 8 -18 jarigen

28 mei 2019| 13:30 - 14:30

Vanuit het programma Iedereen Kan Sporten noord-Limburg wordt getracht om mensen met een beperking structureel aan het sporten te krijgen. Om dat te verwezenlijken worden er verschillende pijlers ingezet, waaronder de rol van beweegmakelaar. Een beweegmakelaar behandeld individuele sportvraagstukken en naar aanleiding van deze gesprekken hebben er 4 kinderen aangegeven graag te willen gaan dansen. Ondanks dat er een groot en divers aangepast sportaanbod is te vinden in de regio noord-Limburg is er in Venlo en omgeving geen dansaanbod te vinden voor kinderen en jeugdigen. In samenwerking met een lokale dansschool zijn we een dansgroep opgestart met deze 4 kinderen inclusief voldoende begeleiding. De dansgroep heeft een goede start gemaakt en willen graag doorgaan met deze activiteit. Nu is het probleem dat de groep momenteel te klein is voor de dansschool om financiële reden om nog lang door te gaan. Om de dansgroep structureel te kunnen aanbieden moet een dansgroep minimaal bestaan uit 10 deelnemers. Binnen Iedereen Kan Sporten start volgende week een dansproject waar 140 leerlingen van het speciaal onderwijs aan participeren. Uiteindelijk met als doel om de leerlingen enthousiast te maken voor het dansen en de kans te bieden om structureel te kunnen gaan dansen. Het project wordt 28 mei afgesloten met een dansshow en dan hopen we dat de dansgroep aangevuld kan worden tot minimaal 10 deelnemers.

Gegevens

Datum:
28 mei 2019
Tijd:
13:30 - 14:30
Website:
http://www.madson.nl/site/

Locatie

Dance Masters Madson Club
Kaldenkerkerweg 37/38
Venlo, 5913 AC
+ Google Maps
Website:
http://www.madson.nl/site/

Gegevens

Datum:
28 mei 2019
Tijd:
13:30 - 14:30
Website:
http://www.madson.nl/site/

Locatie

Dance Masters Madson Club
Kaldenkerkerweg 37/38
Venlo, 5913 AC
+ Google Maps
Website:
http://www.madson.nl/site/

Support aanvragen

Organiseer je een nationaal sport- of spelevenement gericht op mensen met een beperking? Dan kun je bij ons een aanvraag indienen voor (financiële) ondersteuning.

Support aanvragen

#samenmetdirk

Deel met de hashtag #samenmetdirk een foto van jou en je sportvrienden tijdens één van de sportevenementen die met steun van de Dirk Kuyt Foundation is georganiseerd!