Kom langs!

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt sportevenementen voor mensen met een beperking. Deze kalender toont de sportevenementen die een ondersteuning ontvangen om deze doelgroep te laten sporten. De drempel om te gaan sporten is voor hen vaak hoog en de stimulatie laag, dit terwijl sporten zo leuk is. Daarom kunnen zij wel een extra duwtje in de rug gebruiken.

Bezoek één van deze evenementen en doe mee!

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tour de Lique 2019

15 september 2019| 09:00 - 16:00

Zondag 15 september organiseert Kinderonderzoekfonds Limburg voor de 3 e keer de Zuid-Limburgse editie van Tour de Lique, een bijzondere fietstocht die 4 jaar geleden is bedacht door Jaïr Eckmeijer (vader van de nu 10-jarige Lique die door cerebrale parese aan één lichaamshelft verlamd is).
Het doel van deze fietstocht is geld inzamelen voor het veelbelovend onderzoek in het Maastricht UMC+ naar nieuwe behandelingsmethoden om hersenschade na vroeggeboorte te voorkomen. Het initiatief is destijds ontstaan door de fam. Eckmeijer om te zorgen dat andere gezinnen niet hetzelfde overkomt waar zij als ouders, én Lique zelf, dagelijks de gevolgen van ondervinden.
Als extra toevoeging dit jaar is er in overleg met Lique en haar ouders een Junior Tour bedacht. Op een speciaal afgezet parcours tegenover het Maastricht UMC+ zullen kinderen met een beperking op een speciale RaceRunner fiets de tour maken.
Hiermee wordt extra aandacht gevraagd voor deze doelgroep omdat ook zij het recht hebben op sporten. Ondanks hun beperkingen zullen zij met een RaceRunner ervaren dat bewegen heel veel plezier brengt en gezond is!

Gegevens

Datum:
15 september 2019
Tijd:
09:00 - 16:00
Website:
https://www.actiekinderonderzoekfondslimburg.nl

Locatie

Rivazza / UM Sport Center
P. Debyeplein 15
Maastricht, Limburg 6228 HA Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
15 september 2019
Tijd:
09:00 - 16:00
Website:
https://www.actiekinderonderzoekfondslimburg.nl

Locatie

Rivazza / UM Sport Center
P. Debyeplein 15
Maastricht, Limburg 6228 HA Nederland
+ Google Maps

Support aanvragen

Organiseer je een nationaal sport- of spelevenement gericht op mensen met een beperking? Dan kun je bij ons een aanvraag indienen voor (financiële) ondersteuning.

Support aanvragen

#samenmetdirk

Deel met de hashtag #samenmetdirk een foto van jou en je sportvrienden tijdens één van de sportevenementen die met steun van de Dirk Kuyt Foundation is georganiseerd!