Frame-voetbal

Frame-voetbal

Voor kinderen met een lichamelijk beperking die een loophulpmiddel (rollator of bv Caddy) gebruiken is het vaak moeilijk om een passende sport te vinden. Eén van de mogelijkheden is de relatief nieuwe sport Frame-voetbal. Frame-voetbal is een aangepaste manier van voetballen, zodat ook kinderen die niet met een ‘regulier’ of CP voetbalteam met lopende spelers mee kunnen doen, tóch kunnen voetballen. Frame-voetbal is ontstaan in Engeland, waar men ook officiële wedstrijden en toernooien speelt. In Engeland valt ‘Frame Football’ onder de vlag van CP Sport. In Nederland valt Frame-voetbal onder de KNVB.

Samenwerking

Het project ‘Frame-voetbal, doeltreffend spelen’ wordt gedragen door de KNVB, Rijndam Revalidatie/Mytylschool De Brug, Dr Petra van Schie (Amsterdam UMC), Het Gehandicapte Kind, Johan Cruyff Foundation en Dirk Kuyt Foundation. Het project heeft als doel de sport Frame-voetbal voor kinderen met een beperking in Nederland bij reguliere voetbalverenigingen te introduceren, stimuleren en borgen.

Het huidige project beoogt dat binnen de duur van 3 jaar kinderrevalidatiecentra, mytylscholen en geïnteresseerde voetbalverenigingen die nu al een aanbod hebben voor kinderen met beperkingen in Nederland kennis kunnen maken met Frame-voetbal door middel van regionale clinics. Deze clinics zullen gegeven worden door een bewegingsagoog (Ramon Storm) met veel ervaring met de doelgroep én met Frame-voetbal. Indien een voetbalvereniging daarna wil starten met een Frame-voetbal team, zal de trainer hierbij ondersteund worden.

Meer weten?

Verenigingen die overwegen te starten met Frame-voetbal en geïnteresseerd zijn in een clinic, kunnen voor meer informatie terecht op www.framevoetbal.nl of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..