Lancering pilot ‘Vervoer’ voor mensen met een beperking

Vier partijen hebben hun handen ineen geslagen om mensen met een beperking tegemoet te komen om te gaan sporten en bewegen. Eén jaar zal een speciaal vervoersbusje in de regio Zuid-Holland beschikbaar zijn om de heen-en terugreis naar sportaccommodatie, wedstrijd of toernooi te faciliteren.

Nieuw initiatief

Voor deze doelgroep geldt dat zij in meer of mindere mate afhankelijk zijn van hun sociale omgeving (ouders, familie, woonlocatie). De wil is er wel om te bewegen, maar het vervoer richting de accommodatie of wedstrijd wordt vaak gezien als drempel. Om een klein begin te maken met het vervoersprobleem, voor mensen met een beperking die graag willen bewegen, is het vervoersbusje een nieuw initiatief vanuit de partijen Pon, AA Lease/Ames, Wegman Personenvervoer en de Dirk Kuyt Foundation.

Toegankelijk voor iedereen

Vanuit de visie van de Foundation om sport & sportplezier voor iedereen toegankelijk te maken is deze pilot een uitgelezen mogelijkheid om op een andere manier mensen met een beperking tegemoet te komen. Vanaf half maart rijdt het vervoersbusje in de regio Zuid-Holland een jaar rond en zal in ieder geval 12 uur per week voor de cliënten van ’s Heeren Loo in Noordwijk beschikbaar zijn. Daarnaast is het mogelijk voor onder andere G-sportteams en rolstoelsporters om gebruik te maken van de breng- en haalservice. Op die manier spelen de vier partijen in op het vervoersprobleem en proberen ze het bewegen te stimuleren.

2 antwoorden
 1. Sylvia Dingemans
  Sylvia Dingemans zegt:

  Hierover wil ik meer weten, zoals voorwaarden, mogelijkheden, evt kleine bijdrage, is begeleiding nodig, tijden beschikbaar zijn van de auto met chauffeur, route etc.
  Haag Atletiek heeft sinds 1 1/2 jaar een groepje racerunners en het vervoer is voor de een wel een probleem en de ander weer wat minder. Vervoer naar de trainingen en naar een wedstrijdje.
  IK ben coördinator en trainer van deze groep RaceRunning Haag Atletiek te Den Haag.

  Beantwoorden
 2. Johan Noordman Trainer Haag Atletiek
  Johan Noordman Trainer Haag Atletiek zegt:

  Op 14 april 2018 wordt in Nijmegen het NK RaceRunning gehouden, het tweede NK van deze nieuwe sport.
  RR is sedert 2017 een nieuw atletiek onderdeel van de KNAU en wordt beoefend door mensen met een loop beperking. Laatst bekend is dat en 10 atletiek verenigingen actief zijn met RR en dat dit aantal snel stijgt door de enthousiaste activiteiten van Petra van Schie(VU ziekenhuis A’dam), NSGK,KNAU en andere organisaties.
  Bij Haag Atletiek(actief sedert 10/2016) hebben wij inmiddels 10 sportertjes in leeftijd 5 tot 12 jaar, waarvan vorig jaar 3 hebben meegedaan aan het NK in Lelystad. Dit jaar willen wij graag met meer, maar wij merken dat de afstand en het vervoer bij een aantal reden is om niet te gaan. Wellicht kan met behulp van uw organisatie een deel van dit probleem worden weggewerkt en kunnen wij met meer naar het NK. Ik praat over een deel omdat net vervoer van de RR’s ook een onderdeel is. Maar wellicht kunnen wij iets uitwerken, zou heel mooi zijn. Ik wacht uw reaktie graag af.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *