Maart 2021

Sporter van de maand - Maart 2021

Sporter van de maand maart - Anne de Vette

Anne de Vette

Leeftijd: 15 jaar

Haar sport: paardrijden

Als aan Anne de vraag wordt gesteld wat haar grootste droom is, hoeft ze geen moment na te denken: deelnemen aan de Olympische Spelen in 2024. Ruim vier jaar geleden begon Anne met paardrijden en inmiddels heeft ze al vele wedstrijden gewonnen. De keuze voor deze sport geeft aan dat zij beschikt over een grote mate van moed, durf en doorzettingsvermogen: Anne heeft slechts 5% zicht.

Ze werd zes weken te vroeg geboren met meerdere afwijkingen. Ze werd een aantal keren geopereerd en vocht de eerste weken voor haar leven. Gezien haar beperkingen gaat het nu goed met haar. Ze zit in het tweede jaar van regulier voortgezet onderwijs. De rit naar school zal Anne binnenkort niet meer alleen hoeven af te leggen. Ze kan op korte termijn op de trouwe steun rekenen van een blindengeleidehond.

Mede dankzij de Dirk Kuyt Foundation is kort geleden een grote van wens van Anne in vervulling gegaan: een eigen pony. ‘Blitz’ kan rekenen op veel aandacht, liefde en zorg van Anne. Hopelijk gaat dit koppel het nog heel ver schoppen tijdens wedstrijden, zodat de droom van Anne werkelijkheid wordt!

Fotograaf: Maartje Brockbernd