Mei 2021

Sporter van de maand - Mei 2021

Margret IJdema

Leeftijd: 45 jaar

Haar sport: paratriathlon

Margret zal eind augustus 2021 Nederland vertegenwoordigen op de Paralympische Spelen in Tokyo. Als paratriatleet betekent dat: 750 meter zwemmen, 20 km fietsen (handbiken) en 5 km hardlopen. Het onderdeel hardlopen doet zij op haar wheeler. De afgelopen jaren is ze drie keer Nederlands kampioen paratriathlon geworden. De kans op een Olympische medaille is zeker aanwezig.

Paardensport was haar lust en haar leven. Een ernstige val van haar paard in 2000 veranderde alles. Margret liep een lage dwarslaesie op en is rolstoelgebonden. Volgens artsen leek een zwangerschap niet meer mogelijk, maar in 2004 wordt een wens een prachtige werkelijkheid: haar eerste dochter wordt geboren.

Rond haar 40e begint haar topsportcarrière. Vele dagen en uren van de week worden gevuld met trainen, ondanks de altijd aanwezige zenuwpijn. “Ik vind het fantastisch dat ik anderen laat zien dat een beperking of leeftijd niets zeggen over wat je kunt bereiken”, zegt ze zelf. Als onze Sporter van de maand kan zij rekenen op een bijdrage voor nieuwe wielen voor haar wheeler. Margret, we wensen je een fantastische en succesvolle tijd in Tokyo!

Fotograaf: doorNorbert