September 2020

Sporter van de maand - September 2020

Milou van Nugteren

Leeftijd: 36 jaar

Haar sporten: o.a. hardlopen/wheelen en rolstoelbasketbal

Sporten is wat Milou heel graag doet. Ze is (alleenstaande) trotse moeder van een dochter van 9 jaar. Ze deed een opleiding voor tolk gebarentaal. Momenteel doet ze vrijwilligerswerk als klasse-assistent. Milou maakt gebruik van een rolstoel, maar korte stukjes lopen en fietsen gaan gelukkig nog goed. 

Sinds haar 8e draait haar leven om voetbal. Tijdens haar jeugd speelde ze in een KNVB-team en deed ze mee op het hoogste niveau van landelijk damesvoetbal. Toen ze begin 20 was, moest ze stoppen met voetbal. Gewrichtsafwijkingen in combinatie met 6 keer per week voetballen, zorgden voor slijtage in enkels en knieën. Ze ging op zoek naar sporten die ze nog wél kon beoefenen. Veel plezier beleeft ze aan basketbal, handbal en badminton (in haar rolstoel). In 2019 kwam ze rollend over de finish van de Dam tot Damloop. Verder hoopt ze een vervolg te kunnen geven aan een reeks lessen zitskiën. 

Waar haar beperking de deur dicht deed voor voetbal, gingen er door haar wilskracht en de liefde voor sport weer deuren open.