Arie Twigt #31

Talenten - Arie Twigt #31

Laatste blog voor de Dirk Kuyt Foundation

Hallo allemaal, deze keer schrijf ik mijn blog (mijn laatste blog voor de Dirk Kuyt Foundation) vanuit Gran Canaria. Het was best een vreemde tijd om weer weg te gaan uit Katwijk. Hoe zou het verder gaan met het corona-virus en gaat de competitie in Spanje wel starten? Maar als ik in Nederland zou blijven, zou dat niet anders zijn. Ik denk dat het op dit moment overal afwachten is hoe het allemaal gaat.

Dus ben ik zondag 13 september toch weer naar Gran Canaria vertrokken. Op maandag kwamen wij met het team bij elkaar. Helaas nog niet om te trainen… Want we moesten allemaal eerst worden getest op het virus. Een goede zaak, want zo kan je verdere verspreiding voorkomen.

Gelukkig werd er niemand positief getest, dus konden we woensdag 16 september weer starten met de trainingen. We trainen vijf dagen in de week en vanaf 31 oktober hopen wij dat de competitie weer gaat starten.

Flashback

In januari 2015 werd ik door BS Leiden gevraagd (daar speelde ik toen) om samen met een aantal andere spelers van mijn team, mee te spelen in een promotiefilmpje van de Dirk Kuyt Foundation en Edwin van der Sar Foundation. Dit was heel leuk! Ik heb Dirk die dag gevraagd of hij mij wilde sponsoren. Hij zei dat hij er later op terug zou komen, dat had ik vaker gehoord en liep meestal op niets uit. Maar dit was anders!  Na een aantal mailtjes/gesprekken werd in augustus 2017 de samenwerkingsovereenkomst getekend. Supergaaf!

Talent

De Dirk Kuyt Foundation heeft mij de afgelopen jaren financieel ondersteund om mijn droom na te jagen, deelname aan de Paralympische Spelen van 2020 met het Nederlands Team Rolstoelbasketbal. Iedereen weet dat dit helaas niet is gelukt…

Samen met Joey en Claire vormde ik het team talenten van de Dirk Kuyt Foundation.  Ik mocht verschillende keren aanwezig zijn bij evenementen/sportdagen van de Foundation, geweldig om te zien met hoeveel plezier iedereen deze dagen aan het sporten is. Echt top dat deze dagen voor verschillende doelgroepen worden georganiseerd.  Helaas kon ik de eerste twee Kampioenendagen niet aanwezig zijn. Ik was beide keren op trainingsstage met het Nederlands herenteam. In 2019 kon ik er gelukkig wel bij zijn, het was echt mooi om iedereen zo bezig te zien en daar aan mee te kunnen helpen. Helaas kon de Kampioenendag, net als heel veel evenementen, dit jaar niet doorgaan.

Ook mocht ik drie keer aanwezig zijn bij de Zomerborrel van de Dirk Kuyt Foundation. Dit waren leuke en gezellige middagen waar sponsoren, partners, ambassadeurs en vrijwilligers  samen kwamen om met elkaar terug te blikken, maar ook te horen wat er voor het komende jaar op de planning stond. 

Campagne-filmpje

Ik hoop dat veel mensen inmiddels mijn filmpje van de Dirk Kuyt Foundation hebben gezien en misschien zelfs wel een klein bedrag hebben gedoneerd. De Foundation zorgt ervoor dat er heel veel mensen met een beperking kunnen sporten. Zij zitten daardoor lekkerder in hun vel, worden fitter/gezonder, sociale contacten worden groter en tijdens een sportdag zorgen zij ervoor dat iedereen met een lach naar huis gaat. 

Samenwerking eindigt

De samenwerkingsovereenkomst was aangegaan voor een periode van drie jaar en helaas is deze periode nu voorbij.  De Dirk Kuyt Foundation slaat een andere weg in en gaat andere projecten opstarten en ondersteunen. Mede dankzij de bijdrage van de Dirk Kuyt Foundation heb ik de afgelopen drie jaar veel dingen kunnen leren en doen.

Dirk Kuyt Foundation, echt enorm bedankt voor het ondersteunen van mijn sportcarrière!! Ik hoop dat we contact blijven houden en mocht ik in het land zijn en jullie een evenement organiseren kom ik graag helpen!

Natuurlijk wil ik ook de lezers bedanken voor het lezen van mijn blog en de leuke reacties die ik heb ontvangen.

Tot ziens en zorg goed voor jezelf en elkaar! #staysafe 

Fotograaf: Yvonne van Woudenberg