Joey Lie #10

Talenten - Joey Lie #10

Laatste blog Joey Lie

Ik stop met badminton…

Niet veel mensen weten dat ik vorig jaar in augustus een auto-ongeluk heb gehad. Ik reed terug naar huis vanuit Papendal en tijdens de rit was ik erg vermoeid. Ik dacht zelf dat ik het wel zou halen naar huis… maar helaas was dit niet het geval. Ik viel in slaap op de snelweg…

Ik kwam in botsing met een vrachtwagen. Door de botsing werd ik wakker en mijn auto kon niet meer verder rijden, omdat mijn spiegel eraf was en mijn linker voorwiel lek/stuk was.

Op dat moment was ik volledig in shock, maar gelukkig had ik geen lichamelijk letsel, DACHT IK.

Sinds dat moment kreeg ik last van mijn linkerbeen en bil (tintelingen en stekende pijn) tijdens en na de trainingen. Ik ging naar de fysio, en de fysio dacht in eerste instantie dat het overbelasting was. Na wat rust nemen ging ik weer trainen, maar kwam ik al snel terug met dezelfde klachten.

Toen dacht mijn fysio dat ik misschien een hernia in mijn rug had, want de klachten leken op een hernia. Uit testen bleek dit niet zo te zijn. Ook verwees de fysio mij door naar de sportarts voor een second opinion. De sportarts dacht ook dat het overbelasting was. Maar de klachten bleven en de pijn ging niet meer over. Ik voelde dat er meer aan de hand was. Uiteindelijk heeft mijn fysio voorgesteld om een MRI scan te laten maken.

Uit de MRI is gebleken dat ik drie vernauwingen heb in mijn ruggenmerg. Door de vernauwingen is mijn zenuw bekneld, waardoor ik dus die tintelingen voel. Er zijn twee behandelingen die ik kan laten doen. Een rugoperatie of een spuitje. De arts heeft geadviseerd om het niet te laten opereren, omdat ze  niet weten bij welke vernauwing de oorzaak zit. Een rugoperatie is op zichzelf al riskant, en nu ze ook niet weten bij welke vernauwing ze moeten opereren is het risico op complicaties heel groot. Een spuitje heeft maar een tijdelijk effect, het is een soort onstekingsremmer en met het spuitje zal de pijn nooit weggaan.

Sinds ik dit slechte nieuws heb gehoord ben ik goed gaan nadenken over of ik nog wel verder wil met badminton. Ik vroeg mezelf: Is het mij wel waard om mijn lichaam stuk te laten gaan voor badminton? Het antwoord hierop is: nee.

Badminton was mijn dagelijkse bezigheid en dat stopt ineens, dat is toch wel raar… In deze komende periode ga ik goed nadenken over mijn toekomst.

Ik ben inmiddels op YouTube begonnen met vloggen. Mijn hoofddoel in mijn vlogs is om te laten zien dat iemand met een beperking ook gewoon een normale leven leidt! Ben jij daar benieuwd naar? Kijk dan op mijn kanaal (en vergeet niet te abonneren) ? YouTube kanaal: Djojoo.

Tot slot wil ik vooral de Dirk Kuyt Foundation bedanken voor het ondersteunen van mijn mooie sportcarrière. Ik heb heel veel leuke mensen leren kennen binnen de Foundation maar ook heel veel fanatieke sporters ontmoet tijdens de Kampioenendag en Brownies&downieS Sportdag! Ook wil ik jullie als lezers bedanken voor het lezen van mijn blogs! Ik heb twee hele leuke jaren gehad bij de Foundation en de Charity Night was een onvergetelijke avond voor mij!

Al met al dank jullie wel allemaal en hopelijk tot gauw!